The Armed Man van Karl Jenkins

juni 8 @ 20:00 22:30

Deeps Vocaal doet Jenkins

Deeps Vocaal, onder leiding van Yt Nicolai, bracht op 18 november het troostrijke werk Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms in een bijzonder quatre-mains-versie. Toppianisten Pieter Grimbergen en Steven Faber begeleidden de uitvoering in een uitverkochte Hofkerk in Goor. Vocaal solisten waren Marjon Strijk (sopraan) en Sinan Vural (bariton).

Ein deutsches Requiem was het volgende grote stuk van Deeps Vocaal, na eerdere succesvolle uitvoeringen van het Requiem van Mozart, Wie der Hirsch schreit (Psalm 42) van Felix Mendelssohn, en de Petite Messe Solennelle van Rossini.

Nu werkt Deeps Vocaal aan een uitvoering van The Armed Man: a Mass for Peace van Karl Jenkins op zaterdag 8 juni 2024, ter gelegenheid van het eerste lustrum. Het concert wordt uitgevoerd in samenwerking met de Bachwerkplaats.

Deeps Vocaal

Deeps Vocaal is een klassiek kamerkoor in het Twentse Diepenheim (in dialect: Deep’n), onder leiding van Yt Nicolai. De vereniging is begin 2019 opgericht. Deeps Vocaal bouwt een ambitieus repertoire op. Daarbij wil het ook een gezellig koor zijn.