• Dit evenement is voorbij.

Muziekvesper met Herman Marcus Althobo

januari 28 @ 19:00 19:45

Muziekvesper 28 januari 2024 met Herman Marcus op Althobo

Op zondag 28 januari a.s. zal Herman Marcus althobo spelen in de vespers om 19.00 in de St. Gudulakerk aan de Markt in Lochem. Hij wordt begeleid door Els Dijkerman op piano en orgel. De althobo heet ook wel Engelse hoorn of cor anglais en is een grotere uitvoering van de hobo. De klank is lager en ontroerend weemoedig. Het bekendste orkestfragment met dit instrument is het langzame deel in de symfonie “Uit de nieuwe wereld” van Antonín Dvořák. Daarin speelt heimwee een belangrijke rol. Tijdens de vesper klinken werken van Schubert, Vivaldi, Bach en een prachtig Armeens wiegelied. Voor, tijdens en na de muziekvespers is er gelegenheid een kaarsje aan te steken.

Iedere laatste zondag van de maand vinden er muziekvespers plaats in de Gudulakerk in Lochem. Daarin is aandacht voor muziek, stilte, een psalm en gebed. Er is geen uitleg of preek, wel wordt er iets gezegd bij de lezing. Iedereen is welkom. De muziekvespers zijn laagdrempelig. Je hoeft even niets.

De muziekvespers in Lochem: muziek en bezinning, midden in de stad.

Een bezoeker zegt over de muziekvespers: “De muziekvespers zijn voor mij een vluchtheuvel in het drukke bestaan. Een venster op een andere wereld, waar schoonheid het wint van boosheid. De troostende aanwezigheid van iets wat boven mijzelf uitstijgt”.

De muziekvespers vangen aan om 19.00 uur. De Gudulakerk is open vanaf 18.30 uur.

Vrije gift bij de uitgang

Els Dijkerman