Zilveren Camera fototentoonstelling

juni 11 @ 11:00 juli 14 @ 17:00

De Zilveren Camera fototentoonstelling opent ook dit jaar de zomeropenstelling van de St.-Gudula kerk. Wij zijn blij dat de expositie van de prijswinnende Nederlandse foto journalisten opnieuw in Lochem te zien is. De tentoonstelling wordt gehouden van donderdag 11 juni t/m zondag14 juli. De openingstijden voor het publiek zijn: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs 5 euro, kinderen scholieren gratis.

Expositie Zilveren Camera

Expositie Zilveren Camera 2024 toont beelden die vaak meer zeggen dan woorden. Bekijk de gebeurtenissen uit de wereld van 2023 door de ogen van de nieuwsfotograaf. De expositie in de monumentale St.-Gudulakerk is samengesteld uit prijswinnende foto’s op groot formaat. Met de gratis app hoor je meer over de verhalen achter de beelden.

Waarom de Zilveren Camera?

De Zilveren Camera staat voor objectieve berichtgeving is een belangrijk onderdeel van een open en
democratische samenleving. Professionele nieuwsfotografen zetten zich elke dag in om beelden te vangen van gebeurtenissen overal ter wereld. Soms met gevaar voor eigen leven. Ze maken foto’s die de rauwe werkelijkheid tonen, die intiem zijn of die precies op het juiste moment zijn genomen. Foto’s die een deel gaan vormen van het collectieve geheugen. Stichting de Zilveren Camera zet zich al 75 jaar in om de nieuwsfotografen in de schijnwerpers te zetten en om aandacht te vragen voor de ontwikkelingen in het vak.

Zilveren Camera 2023 Fotograaf Sakir Khader

Zilveren Camera fototentoonstelling Lochem is mede mogelijk gemaakt door: